Συμβουλές

Μυστικά του κήπου από την ομάδα της Green Actions!

Μυστικά του κήπου • Green Actions

Μυστικά του κήπου

Η μελέτη, ο σχεδιασμός, η κατασκευή κήπου, καθώς και η συντήρηση του, είναι μια σύνθετη υπόθεση. Ένας σωστά σχεδιασμένος κήπος συντηρείται πολύ πιο εύκολα και οικονομικά.

Σε αυτό το άρθρο θα εξερευνήσουμε λοιπόν τα μυστικά του κήπου!

Ο κυριότερος παράγοντας για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου κήπου, είναι ο σχεδιασμός. Ένας καλοσχεδιασμένος κήπος πρέπει να είναι όμορφος και περιποιημένος, λειτουργικός, και να βρίσκεται σε αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο.

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει κανείς τον κήπο που του ταιριάζει, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε έναν βοτανικό κήπο με αρωματικά φυτά, σε έναν κήπο με διάφορα λουλούδια, έναν λαχανόκηπο, έναν μεγάλο κήπο για τα παιδιά και τις δραστηριότητες τους, έναν κήπο αναψυχής ή και άθλησης, φυτοφράχτη, θάμνους και δέντρα, χλοοτάπητα ή κάποιον συνδυασμό τους.

Οι απαιτήσεις του εδάφους

Το θεμέλιο για υγιή φυτά είναι το υγιές έδαφος. Οι ιδιαιτερότητες του εδάφους διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Παράγοντες όπως, η αποστράγγιση, τα θρεπτικά συστατικά, η χημική ανάλυση του εδάφους, ο αερισμός κλπ., καθορίζουν τόσο τις ενέργειες που θα κάνουμε όσο και τη σωστή επιλογή των φυτών. Ένα έδαφος πρέπει να είναι κατάλληλο για το είδος του κήπου που επιθυμούμε να φιλοξενήσουμε. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για τη βελτίωσή του.

Μυστικά του κήπου • Green Actions

Οι κλιματικές συνθήκες

Λόγω του μεσογειακού κλίματος της χώρας μας, τα περισσότερα φυτά ευνοούνται. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν φυτά που δεν ευδοκιμούν σε όλα τα εδάφη και τα κλίματα. Για παράδειγμα, μιλάμε για διαφορετικό κλίμα σε συνθήκες πόλης, βουνού, παραθαλάσσιας περιοχής, σκιερής περιοχής ή με άπλετη ηλιοφάνεια.

Άρδευση

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά, χώροι με γκαζόν, πολυετή φυτά και βρώσιμοι κήποι απαιτούν όλα διαφορετικές ποσότητες νερού και πότισμα σε διαφορετική συχνότητα. Όταν σχεδιάζετε να φυτέψετε, σκεφτείτε πρώτα πόσο νερό χρειάζονται τα φυτά και ομαδοποιείστε όποια είναι παρόμοια. Αυτό θα διευκολύνει το πότισμα και θα εξοικονομήσετε νερό.

Το τελικό κόστος

Το τελικό κόστος για την κατασκευή κήπου, προκύπτει από την επιλογή των φυτών, το αρδευτικό σύστημα και τα υλικά που απαιτούνται.Στην Green Actions γνωρίζουμε και μπορούμε να προτείνουμε οικονομικές λύσεις και ιδέες που προσαρμόζονται ανάλογα στον καθένα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον σχεδιασμό και την κατασκευή κήπου, αλλά και τη συντήρηση του.

Γνωριμία με την εταιρία

Η τεχνική εταιρία GREEN ACTIONS στελεχώνεται από Έλληνες γεωπόνους και ειδικευμένους εργάτες ενώ στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων τους είναι η μελέτη, η κατασκευή και η συντήρηση έργων πρασίνου. Σκοπός της εταιρίας είναι η δημιουργία λειτουργικών και καλαίσθητων χώρων πρασίνου με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον ενώ μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και του δικτύου συνεργατών είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών τους.

Οτιδήποτε κάνουν γίνεται με εξειδίκευση και μπόλικο μεράκι.

Επισκεφτείτε μας και στο Facebook!